خواص آلوورا برای پوست که معجزه میکند
یکی از گیاهانی که عصاره آن به وفور در محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد، آلوورا است که بدون شک معجزه آن چیزی فراتر از یک کلیشه تکراری است. آلوورا نه فقط برای پوست، بلکه برای مو، سیستم گوارش، تقویت سیستم ایمنی، بهبود دیابت و دهها مورد دیگر نیز مفید است و خواص منحصر به فردش را در هر زمینه ای شامل حالمان میسازد.
مدت هاست که ثابت شده استفاده موضعی آلوورا بر روی پوست و به طور مداوم نتایج قابل توجهی را در ترمیم پوست به دنبال دارد. البته خواص فوقالعاده این گیاه برای پوست به این جا ختم نمیشود. به همین دلیل نیز تصمیم گرفتهایم تا در این مطلب به طور مجزا از خواص آلوئهورا و تمام نکات کاربردی مربوط به آن صحبت کنیم. از اینکه لادوکر را برای همراهی انتخاب کردهاید بسیار متشکریم.
آشنایی با ویژگی های گیاه آلوورا
آلوورا گیاهی است با برگهای کشیده و بزرگ که درونشان با ژلی بیرنگ و شفاف پر شده است. این گیاه حاوی مواد مغذی و مفید زیادی بوده و به طور تقریبی 75 ماده مفید را در خود جای داده است. شاید جالب باشد بدانید آلوئهورا مهمترین ویتامین های مورد نیاز پوست یعنی ویتامین A، C و E را دارا بوده و به همین دلیل نیز از بسیاری از کرمهای روشن کننده و نرم کننده هم بهتر عمل میکند!
به غیر از این ویتامین ها، ژل آلوئهورا حاوی 12 نوع آنتراکینون است که خاصیت ضد التهابی، ضد باکتریایی و تسکین دهندگی آن ها در بهبود آسیب های پوستی از جمله زخم، سوختگی، آکنه و عفونت های پوستی بسیار مفید میباشد. البته صحبت از خاصیت ضدالتهابی و درمان زخم که باشد، هورمون های اکسین و جیبرلین نیز به میان آمده و نقش ایفا میکنند.
به غیر از تمام مواردی که تا به این جا گفته شد، گیاه آلوورا با بهرهمندی از طیف وسیعی از مواد معدنی و همچنین آنزیمها و آنتی اکسیدان ها، خواص بسیار منحصر به فرد و کاربردی دارد که البته در ادامه به طور مفصل به توضیح آن ها خواهیم پرداخت.
مهمترین خواص آلوورا برای پوست
- درمان سوختگی: آلوورا قادر است تا حد زیادی از سوختگیهای درجه پایین مثل سوختگی با بخار آب را درمان کند. تماس ژل آلوئهورا با پوستی که دچار سوختگی جزئی شده است، موجب کاهش سوزش و التهاب پوست شده و به مرور زمان آثار سوختگی را به طور کلی برطرف میسازد. اگر پس از آغشته کردن پوست به ژل طبیعی آلوئهورا، ناحیه مورد نظر را با پلاستیک تمیز یا گاز بپوشانید نتیجه بهتری را دریافت خواهید کرد.
- درمان التهابات پوستی: افرادی که پوست حساسی دارند و با سرد شدن هوا یا هر علت دیگری دچار خارش و سرخ شدن پوست میشوند، با بهرهگیری از آلوورا میتوانند این واکنشهای التهابی را تا حد قابل توجهی کاهش داده و کنترل کنند.
- التیام دادن زخمها: ساختارهای مولکولی موجود در آلوورا در التیام دادن زخم در مراحل اولیه و همچنین بهبود جای زخم کارایی بسیار بالایی دارند. ژل این گیاه دارای خاصیت آنتی باکتریال بوده و به این ترتیب محل زخم را تمیز و پاک کرده و به دلیل قابلیت ویژه اش در تحریک تولید کلاژن، امکان التیام زخم را فراهم میآورد. ژل این گیاه سرعت تولید مثل سلولهای پوستی را تا 8 برابر افزایش داده و به این ترتیب روند طبیعی ترمیم پوست را سرعت میبخشد.
- آبرسانی قوی: تمامی خواص آلوئهورا برای پوست را یک طرف بگذارید و قابلیت آبرسانی قوی آن را نیز طرف دیگر. احتمالاً همه ما میدانیم که ژل این گیاه یکی از بهترین مواد طبیعی است که خیلی زود پوست را نرم، لطیف و هیدراته میکند. به همین دلیل نیز بسیاری از کرمهای مرطوب کننده، ماسکهای صورت و محصولات مراقبت از پوست با عصاره این گیاه تولید میشوند.
اگر پوست خشکی دارید، بدون شک یک بار هم که شده از ژل طبیعی آلوورا استفاده کنید تا خودتان به چشم شاهد نتیجه فوقالعاده آن در نرم کردن پوست و افزایش آب زیر پوستی باشید. استفاده از ماسکهای خانگی تهیه شده با آلوئهورا و همچنین آغشته کردن پوست به ژل این گیاه در طی شب تا صبح بسیار مفید خواهد بود.
- کند کردن روند پیری پوست: بهرهمندی آلوورا از ویتامین E و C، بتاکاروتن، قابلیت افزایش تولید کلاژن و خاصیت آبرسانی و… خطوط ایجاد شده بر روی پوست را محو کرده، از ایجاد چین و چروک، خط اخم و خنده جلوگیری میکند و خاصیت ارتجاعی پوست را نیز تا مدت طولانی تری حفظ میکند. به این ترتیب میتوان گفت آلوورا با کند کردن روند پیری پوست، جوانی و شادابی پوستمان را تا مدت بلندتری تضمین میکند.
- مبارزه با آکنه: آکنه یا جوش صورت به دلیل تجمع چربی، آلودگی ها و میکروارگانیسمهایی چون باکتری ها در منافذ پوست بوجود میآید و آن چه باعث درد آن میشود التهاب است. همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، خاصیت ضد التهابی و آنتی باکتریال آلوورا یکی از بزرگترین و ارزشمندترین خواص آن به شمار میآیند. آلوورا با بهره مندی از این ویژگیهای به خصوص در کاهش جوش صورت و قرمزی پوست ناشی از آن مفید واقع میشود.
- از بین بردن لکهای پوستی: یکی از دردسرهای پس از گذراندن دوره درمان آکنه، کنار آمدن با لکهایی است که پس از بهبود جوش بر روی صورت باقی میمانند. گرچه گاهی اوقات به نظر میرسد تنها راه از بین بردن این لکها روشهای کلینیکی چون میکرونیدلینگ است، اما حقیقت آن است که آلوورا بدون تعارف در محو کردن لکهای قهوهای ناشی از جوش صورت نیز عملکردی بیمثال را ارائه میکند.
آن چه اهمیت دارد آن است که در استفاده مداوم از ژل این گیاه برای از بین بردن لکهای پوستی ناامید نشوید و حداقل تا دو ماه این درمان را ادامه دهید.
- روشن کردن پوست: اگر تا به حال از ماسکهای حاوی ژل آلوورا استفاده کرده باشید پس حتماً خودتان شاهد تغییر رنگ ناگهانی و روشن شدن پوست خود بوده اید. البته این موضوع تا حدی مرتبط با هیدراته شدن پوست و افزایش آب زیر پوست نیز میشود. اما به غیر از این مورد، ثابت شده است که آلوئهورا بر رنگدانههای پوست نیز تأثیر گذاشته و از تجمع آن ها و در نتیجه تیره شدن پوست جلوگیری میکند.
روشهای استفاده از آلوورا برای پوست
- محصولات مراقبت از پوست: همانطور که به طور خلاصه اشاره شد، بسیاری از تولیدکنندگان محصولات آرایشی و بهداشتی به دلیل خواص زیاد آلوورا، عصاره این گیاه را در فرآورده های تولید خود به کار میبرند. بنابراین اگر علاقهمندید تا از این خواص بهرهمند شوید اما وقت کافی برای استفاده از ژل طبیعی این گیاه را ندارید، سادهترین راه استفاده از این محصولات است.
- تهیه ماسکهای خانگی: گرچه استفاده از فرآورده های حاوی عصاره آلوئهورا راه بسیار ساده ای است، اما صادقانه باید گفت تأثیری که گیاه طبیعی آلوورا بر شادابی و حفظ جوانی پوست دارد را هیچ یک از فرآورده های کارخانهای ندارند. بنابراین برای دستیابی به بهترین نتیجه پیشنهاد میشود تا تنها چند دقیقه از وقت خود را در هفته به تهیه ماسکهای خانگی حاوی آلوئهورا کنید.
بهترین ماسکهای خانگی متشکل از این گیاه عبارت اند از:
ماسک آلوئهورا و خاک رس
ماسک آلوئهورا و شکر قهوهای
ماسک آلوئهورا، پوره خیار و لیمو
همچنین ماسک آلوئهورا و ماست
استفاده از ژل آلوئهورا به صورت سرم
شیوه دیگری که برای استفاده از گیاه آلوورا برای پوست وجود دارد، استفاده از ژل آن به صورت سرم پوستی است. اگر فرصت نمیکنید تا ماسک خانگی تهیه کنید، میتوانید کمی از ژل آن را به صورت روزانه استخراج کنید و هر شب پیش از خواب بر روی صورت خود بمالید و صبح صورت خود را بشویید. به این ترتیب از بیشترین خواص این گیاه بهرهمند شده و هر روز صبح پوستی نرم و لطیف خواهید داشت.
آیا میتوان از آلوورا به صورت روزانه استفاده کرد؟
سوالی که در خصوص استفاده از آلوورا به دفعات پرسیده میشود آن است که آیا استفاده روزانه از گیاه موردی ندارد؟ آیا میتوانیم چند بار در روز از این گیاه استفاده کنیم؟ پاسخ هر دو سوال مثبت است. استفاده روزانه از ژل آلوورا برای پوست هیچ مشکلی را ایجاد نمیکند و بلکه بسیار هم تأثیرگذار است.
حتی متخصصین پوست و پزشکان طب سنتی معتقدند استفاده دو الی سه بار در روز از ژل آلوئهورا (به تنهایی) در مواردی چون سوختگی، آکنه، زخمهای پوستی و لکپوستی خیلی بهتر از زمانی است که روزانه یکبار از این گیاه استفاده شود.
چه مدت آلوورا را بر روی پوست باقی بگذاریم؟
سوال رایج دیگر آن است اگر از آلوورا برای پوست خود استفاده میکنیم و آن را به صورت سرم یا ماسک به کار میبریم، چه مدت زمانی باید صبر کنیم تا وقت شستن صورتمان برسد؟ همانطور که میدانید پس از استفاده از ماسکهای خانگی و طبیعی نیازی نیست تا صورت خود را با شوینده بشویید و حتی شستشو با آب هم کفایت میکند.
ژل آلوورا هیچ گونه حس چربی و چسبناکی را بر روی پوست ایجاد نمیکند و به همین دلیل نیز هست که متخصصان پوست استفاده شب تا صبح از این ژل را نیز پیشنهاد میکنند. البته توجه داشته باشید که این در حالی است که آلوئهورا را به تنهایی استفاده کنید. در صورتی که آلوئهورا را در کنار ترکیباتی چون لیموترش و… به کار میبرید پس از گذشت 15 الی 20 دقیقه میتوانید صورت خود را با آب بشویید.
دیدگاهتان را بنویسید