رنگ مو و هر آنچه که باید درباره آن بدانید
بی اغراق باید گفت پیدا کردن رنگ مو مناسب همیشه دشوار بوده و با وجود طیف وسیع رنگهایی که این روزها در دنیای لوازم آرایشی و بهداشتی یافت میشود، انتخاب ساده ای پیش پایمان نیست. گذشته از انتخاب طیف رنگی که با پوست و روحیاتمان همخوانی داشته باشد، یافتن یک رنگ موی سالم نیز یکی از داغ ترین بحث هاست.
شما چطور رنگ موی مناسب خود را انتخاب میکنید؟ رنگهای گیاهی را ترجیح میدهید یا مصنوعی؟ اصلاً با مواد مضر رنگ مو که باید از آنها پرهیز کرد آشنایی دارید؟
در ادامه قصد داریم هر آنچه باید از انواع رنگ مو، چگونگی انتخاب طیف رنگی، نکات کلیدی برای حفظ ماندگاری رنگ و… را در اختیارتان بگذاریم تا یک بار برای همیشه اطلاعات خود را در این زمینه تکمیل کنید. همراهیتان با لادوکر برایمان ارزشمند است.
آشنایی با انواع رنگ مو
با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف، رنگ مو را می توان در دستههای زیادی طبقه بندی نمود. برای مثال رنگ مو از نظر نوع رنگ به دستههایی چون رنگهای پایه، ثانویه، خنثی و… تقسیم می شود. نوع دیگری از طبقه بندی بر اساس پایه ساخت و میزان ماندگاری آن است که در ادامه بیشتر به توضیح این موارد خواهیم پرداخت:
رنگ گیاهی: مدتی است که رنگ موهای گیاهی طرفداران ویژه خود را یافتهاند و از آن جایی که فاقد هرگونه ماده شیمیایی مضر هستند، برای افرادی که به رنگ کردن مداوم موهای خود علاقهمند اند انتخاب بسیار مناسبی هستند. این دسته از رنگ های مو دوام پایینتری از رنگهای مصنوعی دارند و شاید این فاکتور تنها عیب آنان به حساب بیاید.
رنگ مصنوعی یا سنتز شده: اگر رنگهای گیاهی را کنار بگذاریم، باقی رنگ موهای موجود در بازار همگی سنتز شده و مصنوعی به حساب می آیند. این دسته از رنگها طیف گسترده ای را در بر میگیرند و بنابراین دست ما را برای انتخاب بازتر میگذارند.
رنگ دائمی: همانطور که گفته شد، نوع دیگری از طبقه بندی رنگها بر اساس میزان ماندگاری آن هاست. رنگهای دائمی مناسب افرادیاند که علاقهای به تغییر رنگ مکرر موهای خود ندارند. این رنگها ساختار مو را تغییر داده و با دخالت مواد شیمیایی چون آمونیاک، رنگدانه ها را در کوتیکول مو تثبیت میکنند.
رنگ نیمه دائمی: این رنگها فاقد آمونیاکاند و نیازی به مخلوط شدن با اکسیدان ندارند. جالب است بدانید رنگهای نیمه دائمی معمولاً در شکل شامپو و ماسک مو عرضه میشود. البته نوع دیگری از رنگهای مو، رنگ موقتی است که در اشکال مختلفی از جمله اسپری مو، گچ مو، رنگ پودری و… دیده میشود.
راهنمای انتخاب رنگ مو مناسب
یکی از دلایلی که پس از رنگ کردن موهایمان رضایت کافی نداریم آن است که به هنگام خرید رنگ مو، تناژ رنگ مورد علاقه خود را بدون توجه به سردی یا گرمی و رنگ پوست و همچنین روشنی یا تیرگی چشمان انتخاب میکنیم. برای انتخاب مناسبترین طیف رنگی برای موهایتان از الگوی زیر کمک بگیرید.
پوست گرم: افرادی که پوست گرمی دارند، در رنگهای گرمی چون طلایی، برنز، مسی، قهوهای، ماهگونی و مشتقات آنها جذابتر به نظر میرسند. سری شمارههای 2.3، 1.0 و 1.2 برخی از مناسبترین رنگها برای شما هستند. برای اطمینان از گرم بودن پوست خود کافی است به رگهای پشت مچ دست خود نگاه کنید. اگر رنگ رگها به سبز گرایش دارد، پوست شما گرم است.
پوست سرد: اگر به رگهای پشت مچ دست خود نگاه کردید و با رنگهای آبی و بنفش مواجه شدید، پوست شما سرد به حساب میآید. رنگ موهایی چون یخی، خاکستری، بژ، نقرهای، بلوند و قرمز مناسبترین گزینهها خواهند بود. رنگهای سری M7.1، M7.8 و حتی M7.3 متالیک نمونهای رنگهای مناسب شما هستند.
چشمان تیره: از رنگ چشمان خود غافل نشوید. اگر چشمان تیرهای دارید، پس احتمالاً دمای رنگ پوست شما نیز گرم است و باید از قسمت راهنمای پوست گرم کمک بگیرید.
چشمان روشن: افرادی که چشمان روشنی به رنگهای آبی، طوسی، سبز و عسلی روشن دارند، معمولاً پوست سردی دارند و بنابراین رنگهای پیشنهاد شده برای پوست سرد برایشان مناسب خواهد بود.
آیا رنگ موی گیاهی به خوبی رنگ موی مصنوعی است؟
نوبتی هم که باشد، نوبت پاسخ دادن به این سوال رایج است که تا آیا رنگ موی گیاهی هم به خوبی رنگهای مصنوعی رنگدهی دارد یا خیر؟
درصد بالایی از رنگهای گیاهی را عصاره گیاهان تشکیل می دهند و بنابراین نسبت به سایر انواع رنگ مو بسیار سالم تر اند و حتی خواص قابل توجهی برای حفظ سلامت مو دارند. این دسته از رنگها مو را خشک و دهیدراته نمیکنند و اغلب آنها حاوی مواد مرطوب کنندهاند تا کمترین آسیبی متوجه مو نگردد. همانطور که پیش از این نیز به طور خلاصه اشاره شد، بزرگترین عیب وارد بر رنگ موهای گیاهی ماندگاری نسبتاً پایین آن هاست.
رنگهای گیاهی برخلاف رنگهای سنتز شده، ساختار مو را دچار تغییر نمیکنند و بنابراین در دسته رنگهای دائمی طبقه بندی نمیشوند. البته برخی افراد که ترجیح میدهند رنگ موهای خود را به صورت تفریحی تغییر دهند، ماندگاری پایین این رنگها را یک مزیت بزرگ میدانند.
چه شماره اکسیدانی را تهیه کنیم؟
اکسیدانها انواع مختلفی دارند و از 3 درصد، 6 درصد، 9 درصد و 12 درصد را در بر میگیرند که هر کدام از آن اثر متقاوتی بر روی موها میگذارند. اکسیدان 12 اثر قوی تری از اکسیدان 9 داشته و اکسیدان 9 نیز عملکرد قویتری از نوع 6 درصد را به نمایش میگذارد. اگر قصد دارید موهای خود را تیرهتر کنید یا هایلایت یا مش را بر روی موهای خود پیاده کنید، اکسیدان 3 درصد رنگ را بهتر بر روی موی شما تثبیت میکند.
از طرفی افرادی که موی آسیب دیده و با قابلیت رنگپذیری بالا دارند، معمولاً برای رنگ دائمی از اکسیدان 6 استفاده میکنند. به طور کلی اکسیدان 6 درصد رایجترین نوع اکسیدان بوده و از آن جایی که ریسک کمتری دارد برای رنگ کردن مو در خانه انتخاب مناسبتری است.
اکسیدان 9 نیز برای افرادی که موهایشان به سختی رنگ میپذیرد یا تمایل دارند موهایشان دکلره، بلوند و روشن شود، مناسبترین گزینه است. اکسیدان 12 درصد برای دکلره قوی مورد استفاده قرار میگیرد و درجه روشن کنندگی آن بسیار بالا بوده و کار با آن نیز نیازمند مهارت ویژهای است.
نکاتی که باید به برای رنگ کردن مو رعایت کنید
- ابتدا از موهایتان را نوک گیری کنید: پیش از آغاز رنگ کردن، موهای خود را نوک گیری کرده و پیش از هر چیز از شر موخوره ها خلاص شوید.
- صورت خود را چرب کنید: برای جلوگیری از رنگی شدن صورت، گوش و گردن خود، ترجیحاً از یک روغن گیاهی یا کرم مرطوب کننده استفاده کرده و این نواحی را پوشش دهید.
- تست رنگ را فراموش نکنید: پیش از رنگ کردن مو، تست رنگ را بر روی پوست پشت گوش یا بالاتر از آرنج خود انجام دهید تا مطمئن شوید رنگ باعث ایجاد خارش، التهاب و هر گونه حساسیت برای پوستتان نمیشود.
- رنگ را در یک ظرف غیر فلزی بریزید: برای مخلوط کردن رنگها با اکسیدان از یک ظرف پلاستیکی یا شیشهای استفاده کنید. چرا که ظروف فلزی رنگ را اکسید کرده و باعث تغییر رنگ آن میشوند.
- رنگ کردن را از قسمت انتهایی مو آغاز کنید: معمولاً پیشنهاد میشود رنگ کردن مو را از بخش انتهایی آغاز کنید و در ابتدا کاری به ریشه مو نداشته باشید.
- قسمت به قسمت رنگ کنید: یکباره شروع به رنگ کردن تمام موهای خود نکنید. برای تقسیم بندی موهای خود از چندین گیره استفاده کنید.
- موهایتان را با یک کلاه پلاستیکی بپوشانید: پس از آغشته کردن مو به رنگ، موهای خود را جمع کرده و با یک کلاه پلاستکی بپوشانید تا گرمای ایجاد شده در کلاه، روند رنگپذیری مو را سرعت بخشد.
- به زمان نوشته شده روی جعبه رنگ توجه کنید: کمتر یا بیشتر از زمان نوشته شده بر روی جعبه، رنگ را بر روی موی خود باقی نگذارید. البته توجه داشته باشید که گاهی رنگهای گیاهی مدت زمان بیشتری را نیاز خواهند داشت.
- پس از آبکشی از نرم کننده استفاده کنید: پس از رنگ کردن و به هنگام آبکشی، برای جلوگیری از خشک شدن مو از نرم کننده استفاده کنید.
- تا 48 ساعت از شامپو استفاده نکنید: برای اطمینان از ثابت شدن رنگ بر روی موهای خود تا 48 ساعت موهایتان را با شامپو نشویید.
- هر روز از شامپو استفاده نکنید: شستن مکرر و زودتر از سه روز یکبار مو، قاتل بی برو برگرد رنگ مو است. تا جای ممکن فاصله شستن موهای خود را در حد 3 روز یکبار حفظ کنید و نوع شامپوی خود را نیز به شامپو مخصوص موهای رنگ شده و بدون سولفات تغییر دهید.
- موهایتان را از آب استخر در امان نگهدارید: کلر زیاد موجود در آب استخر نه تنها موجب تغییر رنگ مو میشود، بلکه سرعت کمرنگ شدن آن را نیز بالا میبرد. تا جای ممکن موهایتان را در معرض آب استخر قرار ندهید یا پیش از شنا موهایتان را با یک محصول مناسب حفاظت کنید.
- از شستشوی مو با آب سرد یا داغ بپرهیزید: شستشوی مو با آب داغ یا خیلی سرد نیز باعث شکنندگی و خشکی موهای رنگ شده میشود که بسیار آسیب پذیرند.
- استفاده از سشوار و اتو را به حداقل برسانید: استفاده مداوم از سشوار و اتو موجب از دست رفتن رطوبت مو و در نتیجه آسیب دیدن رنگدانههای تثبیت شده در مو میشود. بنابراین بهتر است استفاده از حالت دهندههای حرارتی مو را به حداقل برسانید.
- استفاده از نرم کننده و ماسک مو را فراموش نکنید: پس از رنگ کردن موی خود استفاده از نرم کننده و ماسک مو را در برنامه همیشگی خود قرار دهید. موی رنگ شده به تغذیه و نگهداری بسیار بیشتری نیاز دارد.
نرم کننده نیاز شما به استفاده از سشوار و اتو را کاهش داده و حالت گیری بهتری را ایجاد میکند. از طرفی ماسک مو نیز رطوبت مورد نیاز مو را تأمین کرده و از خشکی و کمبود پروتئین آن جلوگیری میکند.
دیدگاهتان را بنویسید