علائم ریزش مو
متاسفانه ریزش مو جز آن دسته از مشکلاتی است که هم خانم ها و هم آقایان را درگیر خود می کند. همچنین مشکل ریزش مو سن خاصی نداشته و می تواند تمام سنین را درگیر خود بکند. بعضی از مواردی که باعث ریزش مو می شوند درمان دارند اما برای بعضی از آن ها هم تا کنون درمان تاثیر گذاری یافت نشده است. در این مطلب می خواهیم با شما در مورد راهکارهای جلو گیری از ریزش موها و بهبود بخشیدن آن صحبت کنیم پس مطالب زیر را تا انتها دنبال کنید.
علائم ریزش مو
همه انسان ها به صورت طبیعی در طول شبانه روز به صورت متوسط بین پنجاه تا صد عدد تار موی خود را از دست می دهند. اما در حالت عادی با تار موی جدید جایگزین می شوند. اینگونه موهای ریخته شده جبران می شود و همچنین تراکم موی سر نیز ثابت می ماند و حفظ می شود. اما اگر این تعادل که بین رشد و ریزش مو برقرار است بهم بخورد یعنی ریزش موهای شما زیاد بشود و یا اینکه رشد موها متوقف بشود، در این حالت فردی که این مشکل را دارد دچار ریزش مو شده است.
پس نتیجه می گیریم که همه ما موهایمان در طول روز می ریزد اما درواقع ریزش مو به موقعیتی گفته می شود که از تراکم موها کاسته بشود. در اکثر مواقع ریزش مو به صورت آهسته و تدریجی صورت می پذیرد و تا هنگامی که موهای سر تا حد زیادی کم بشوند ما متوجه آن نمی شویم. در هنگام مواجه با مشکل ریزش مو زمان شروع آن اهمیت بسزائی دارد. این یعنی مانند تمام مشکلات سلامتی دیگر هرچه زود تر برای درمان مشکل خود اقدام کنید احتمال تاثیر گذاری درمان بیشتر است. اکنون می خواهیم شایع ترین نشانه ها و علائم ریزش موها را برای شما بازگو کنیم که عبارتند از:
- به هنگام کشیدن موها به راحتی کنده می شوند.
- بعد از حمام متوجه مقدار زیادی مو در موگیر می شوید.
- هنگام شانه زدن و آراستن مو مقدار زیادی مو از دست می دهید.
بعد از خواب شبانه متوجه مقدار زیادی مو بر روی بالشت خود می شوید.
در هنگام بروز شرایط یاد شده در بالا، مراجعه به یک دکتر متخصص جهت بررسی های بیشتر برای شما الزامی است. چرا که ممکن است ریزش موی شما به علت یک بیماری زمینه ای باشد.
در حقیقت ریزش مو را می توان از دو جهت بررسی کرد. در مورد اولی می توان به زیبایی اشاره کرد در واقع در بعضی از کشورها از موی سر به عنوان نشانه جوانی یاد می شود. موهای زیبا و پرپشت از دلایل جوانی و شادابی شما به شمار می روند. با این استدلال اگر مشکلی برای موهای شما بوجود بیاید زیبایی ظاهری شما نیز تا حد زیادی از دست می رود.
در مورد دوم باید به جنبه روحی و روانی این موضوع اشاره کرد. اگر ریزش مو باعث تاثیر بر زیبایی شما بشود ممکن است شما با از دست دادن اعتماد به نفس خود موقعیت های تحصیلی و شغلی زیادی را از دست بدهید و همواره در جمع دچار احساس خجالتی و ناراحتی باشید. همچنین از موقعیت های اجتماعی و حتی تفریحات خود نیز دست بکشید. این موضوع در سن های پایین تر جوانان و نوجوانان بیشتر اهمیت دارد. زیرا در این سنین پذیرش اتفاقات ناگوار مشکل تر است و اعتماد به نفس آن ها نیز زود تر خدشه دار می شود.
برای مثال کودکی که دچار مشکل ریزش مو شده احتمال دارد تا زمانی که این مشکل بر طرف شود از رفتن به مدرسه اجتناب کند. البته این مورد را نیز باید ذکر کنیم که برخی از انسان ها با سر بدون مو شبیه هنر پیشه های خوش تیپ می شوند، بنابراین آن ها از موارد ذکر شده استثنا هستند. اما در واقع بیشتر انسان ها با از دست دادن موهای خود اعتماد به نفسشان پایین می آید و احساس خوبی نسبت به این موضوع ندارند. بنابر موارد گفته شده اکنون می توانید اهمیت جلوگیری از ریزش موها را به خوبی درک کنید.
تغذیه و جلوگیری از ریزش مو
وضعیت موهای شما می تواند اطلاعات زیادی در مورد تغذیه شما را نشان بدهد. این موضوع به این معنی است که یک تغذیه سالم بر موارد زیادی مانند میزان ریزش مو، مقاومت و استحکام مو و حتی حالت موی شما تاثیر دارد. یکی از مواردی که می توان با استفاده از آن از ریزش موها جلوگیری کرد گنجاندن وجود مقدار زیادی از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین ها در رژیم غذایی شماست.
اگر تصمیم دارید که یک رژیم غذایی لاغری بگیرید باید با یک متخصص تغذیه در این مورد مشورت کنید و حتما از رژیم سر خورد دوری کنید. زیرا این امر می تواند سلامتی شما را به شدت به خطر بیاندازد. در واقع در رژیم های غذایی علاوه بر مواد مفید و لازم برای بدن، کالری مصرفی هم اهمیت ویژه ای دارد. زیرا تحقیقات نشان داده که کم شدن نا بهنگام و زیاد کالری مصرفی باعث ریزش موها می شود.
تارهای موی شما از پروتئین تشکیل شده اند. بنابراین موضوع کمبود پروتئین در رژیم غذایی که استفاده می کنید موجب اختلال در روند ساخت موی شما می شود. مصرف پروتئین به مقدار کافی برای جلوگیری از ریزش موها اهمیت زیادی دارد. ماهی، گوشت، مرغ، تخم مرغ، حبوبات منابع سرشار از پروتئین به حساب می آیند که باید حتما به آنها توجه لازم را داشته باشید.
کمبود آهن نیز همچنین علاوه بر مشکلاتی مانند بی حالی و خستگی و کم خون شدن، مسبب ریزش موها نیز می شود. به ویژه برای بانوان که در دوران قاعدگی که حتما به مصرف آهن احتیاج دارند. همچنین درحالی که مقادیر کافی از آهن در رژیم غذایی شما نباشد باید مصرف مکمل های آهن را جدی بگیرید.
کمبود ویتامین و ریزش مو
همچنین ویتامین هایی همچون ویتامین های گروه ب، به ویژه ویتامین بیوتین از ریزش موها جلوگیری می کند. مواد غذایی مانند جگر و گندم و تخم مرغ نیز جز مواد غذایی سرشار از بیوتین به شمار می روند. همچنین مواردی چون امگا3 و امگا6 در سلامتی موها تاثیر گذار است بنابراین مصرف روغن نیز نباید در رژیم غذایی به طور کامل حذف بشود.
استرس و بیماری های خاص و ریزش مو
اگر در زندگی استرس زیادی متحمل می شوید در واقع بدانید که موهای شما در خطر است. استرس باعث شکنندگی و نازک شدن موهای شما می شود و فعالیت فولیکول های مو را نیز برای ساخت تار موی جدید دچار مشکل می کند. علاوه بر استرس بیماری هایی مانند کم کاری تیروئید، تخمدان پلی کیستیک، سرطان و داروهای شیمی درمانی، پایین بودن سطح هموگلوبین و … باعث ریزش مو می شوند.
نتیجه گیری
موهای شما تاثیر زیادی بر ظاهر و اعتماد به نفس شما می گذارند. برخی عوامل ریزش مو قابل درمان و کنترل هستند و همانطور که گفتیم اگر مشکل زودتر شناسایی بشود و به درمان پرداخته شود نتیجه کار نیز موثر تر و موفق تر خواهد بود.
دیدگاهتان را بنویسید