عوامل ریزش ابرو
دلایل زیادی وجود دارد که در نهایت موجب بروز مشکل ریزش ابروها می شوند. موی ابروها نیز مانند موهای دیگری که در سایر نقاط بدن رشد می کنند مانند موی سر، مژه و… تحت تاثیر بعضی از عوامل دچار ریزش می شوند. ریزش موهای مژه، سر، ابرو علت واحدی دارند و آن علت در یک بازه زمانی می تواند روی یکی از آن ها تاثیرگذار باشد.
عوامل ریزش ابرو
برای حل مشکل ریزش ابروها مانند بسیاری از مشکلات دیگر بهتر است ابتدا علل بوجود آمدن مشکل ریزش ابرو را شناسایی کنیم. چرا که بهترین روش برای متوقف کردن ریزش ابروها شناخت دلایلی است که موجب ریزش ابرو شده است. بنابراین برای شناخت این موارد مطالب زیر را دنبال کنید.
بیماری پوستی و ریزش ابرو
از بیماری های پوستی که موجب ریزش ابروها می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد.
درماتیت ها مانند آتوپیک، بیماری پوستی پسوریازیس، تلوژن افولوریم که درواقع نوعی ریزش موقتی در ساقه مو است واسترس نیز موجب آن می شود، سبورئیک، بیماری هایی مانند اسکلروز که به علت بوجود آوردن زخم های روی پوست موجب از بین رفتن فولیکول های مو و سر و ایجاد ریزش ابرو ها می شوند.
همچنین زائده های پوستی همچون خال اگر بدخیم هم به حساب نیایند اما در ناحیه ابروها ایجاد بشوند سرانجام موجب ریزش تکه ای ابروها خواهد شد.
بیماری های داخلی
بعضی از بیماری های داخلی مانند تغییرات هورمون ها، کمبود آهن، مشکلات تیروئیدی و همچنین بیماری های عفونی سرانجام موجب ریزش ابروها می شوند. بیماری کم کاری و پرکاری تیروئید بر ریزش موی ابرو، مژه و موها تاثیر گذار است.
اگر چه هر کسی که مبتلا به بیماری کم کاری و پرکاری تیروئید است لزوما ابرو و مژه هایش دچار ریزش نمی شود، اما پس از تحقیقات، دلایل ریزش مژه و ابرو در بیماران در موارد زیادی تیروئید بیمار بوده است. همچنین تنها دلیل برای نازک شدن تار موی ابروها اختلال غده تیروئید نمی باشد اما ریزش ابرو بر اثر بیماری تیروئید دارای یک الگوی مشخص است. ریزش موی ابرو یا نازک شدن موی ابرو اغلب در لبه خارجی یا یک سوم خارجی ابروها رخ می دهد.
تغذیه
- استفاده از اسیدهای چرب مانند امگا سه و امگا شش موجب کاهش ریزش ابروها خواهد شد. اسیدهای چرب امگا سه در انواعی از ماهی ها مانند قزل آلا، ساردین، سالمون و همچنین موادی چون روغن کانولا، روغن آفتابگردان، روغن ذرت، روغن سویا و روغن بادام زمینی وجود دارد.
- استفاده از حبوباتی مانند عدس و لوبیا که غنی از پروتئین هستند و همچنین برای رشد ابرو و موها بسیار مفید می باشند، توصیه می شود. این نوع از حبوبات داری بیوتین، روی و آهن نیز هستند و باید بدانید که بیوتین از شکنندگی موها جلوگیری خواهد کرد.
- یکی دیگر از منابع غنی شده با پروتئین تخم مرغ است و به علت اینکه دارای موادی چون ویتامین بی دوازده و بیوتین است، یکی از مواد مفید و مغذی برای رشد موها به شمار می رود.
- همانطور که می دانید گوشت مرغ نیز دارای پروتئین است. در واقع کمبود پروتئین در بدن یا استفاده از موادی که پروتئین آنها از کیفیت خوبی برخوردار نیست سرانجام موجب تضعیف مو، شکنندگی و حتی تیره شدن مو می شود. همانگونه که پیشتر گفته شد آهن برای موها بسیار مفید است و گوشت مرغ نیز سرشار از منابع آهن است.
- از مواد دیگری که از ریزش جلو گیری می کند می توانیم به غلات اشاره کنیم. در واقع غلات به دلیل دارا بودن ویتامین های گروه ب، آهن و روی بسیار برای جلوگیری از ریزش و تقویت مو مناسب هستند.
- همچنین موادی مانند بادام، بادام زمینی، انبه و فندوق به علت دارا بودن ویتامین ایی بسیار برای موها مفید هستند.
- همچنین نوشیدن حداقل هشت لیوان آب در طول روز ساقه مو را تقویت کرده و به بهبودی آن کمک می کند.
دارو ها
در اینجا قصد معرفی چند مورد از داروهایی را داریم که می توانند موجب ریزش مو بشوند.
- داروهایی که در روانپزشکی استفاده می شوند: لیتیوم، هالدول، آمیتریپتلین، پرامین، دوگزپین .
- دارو های تشنج: فنی توئین، فنوباربیتال و اسید والپروئیک.
- دارو های ضد التهاب مانند: ناپروکسن، سولیدانک و ایندومتاسین.
داروهای کاهش وزن: سیبوترامین، اورلیستات، ریمونابانت، متفورمین، اگزنتاید، پرامیلاتید.
همچنین قرص هایی که برای ضد بارداری مورد استفاده قرار می گیرند و تستسترون و همچنین استروئید های آنابولیزان که برای درمان بعضی از اختلالات هورمونی مورد استفاده قرار می گیرند جز داروهای هورمونی به شمار می روند که می توانند موجب ریزش ابرو و مو بشوند.
سرطان
گاهی علت ریزش ابرو می تواند سرطان های پوستی یا سارکوم کاپوزی باشد. یکی دیگر از علت های ریزش ابرو شیمی درمانی است با یک تفاوت که ریزش هایی که علت آن شیمی درمانی است درمان ویژه ای ندارند و با فرا رسیدن دوره پایان شیمی درمانی ابرو ها مجدد رشد خواهند کرد.
عفونت ها
عفونت با گذاشتن تاثیر بد بر روی فلیکول و ساقه مو موجب ریزش ابرو می شود. برخی از عفونت ها عبارتند از :
- عفونت قارچی: عفونت های قارچی بیشتر موجب درگیری پست سر می شوند و می توانند موجب ریزش موقت مو بشوند.
- شپش: به هنگام شپش، خاراندن و خراش دادن موجب کنده شدن ابرو و مژه خواهد شد.
- بیماری هانسن: این بیماری موجب نازک شدن تار مو می شود و سرانجام موجب ریزش خواهد شد.
اختلالات رفتاری
بیماری رفتاری تریکوتیلومانیا بیماری است که فرد بیمار اقدام به کندن موهای سر، ابرو و مژه خود می کند و در صورتی که فرد بیمار تحت درمان قرار نگیرد فولیکول های موی او برای همیشه از بین خواهند رفت.
عوامل فیزیکی و حساسیت
عوامل فیزیکی مانند تصادف، عوامل شیمیایی و الکتریکی، ضربه های فیزیکی سخت ممکن است موجب از بین رفتن دائمی فولیکول های مو بشود. نتیجه از بین رفتن فولیکول های مو، ریزش و کم پشتی ابروهاست. همچنین خالکوبی نیز از عوامل ریزش ابرو به شمار می رود. حساسیت به لوازم و مواد آرایشی می تواند مشکلاتی را برای افراد بوجود بیاورد. یکی از مواردی که نشان می دهد به مواد آرایشی حساسیت و آلرژی دارید ریزش ابرو هاست. همچنین تداوم استفاده از لوازم آرایشی بیشتر از چهار ماه می تواند منجر به ریزش ابروها بشود.
درمان ریزش ابرو
ابتدا باید علت ریزش را بدانید، برای مثال اگر ریزش ابرو به علت بیماری های موضعی یا سیستماتیک باشد احتمال دارد که موهای ریخته شده تا حدودی دوباره رشد بکنند. بیمار پس از کنترل بیماری می تواند برای جلوگیری از ریزش مجدد و ترمیم ابروهای خود کاشت ابرو انجام بدهد.
نتیجه گیری
در کل عوامل زیادی مانند تغذیه، بیماری ها، سن و سال و … می توانند موجب ریزش ابرو شوند که برای شروع درمان اولین کار شناسایی علت ریزش است. پس از شناسایی علت می توان در مورد امکان پذیری و یا چگونگی درمان گام برداشت.
دیدگاهتان را بنویسید