میکرونیدلینگ چیست
میکرونیدلینگ یک روش درمانی برای تحریک تولید کلاژن پوست بوده و این روزها از آن به عنوان یک شیوه نوین و مؤثر در بهبود وضعیت پوست آسیب دیده استفاده میشود. در چند سال گذشته استفاده از این روش رواج بیشتری یافته و اغلب افراد برای درمان جای جوش، اسکارها و همچنین جای زخمهای خود به میکرونیدلینگ روی آورده اند.
همانطور که از نام این روش نیز پیداست، هدف از انجام میکرونیدلینگ ایجاد سوراخهای بسیار ریز و کوچکی در پوست است. اما برخلاف آنچه همه تصور میکنند، این روش جدید ترمیم و بازسازی پوست به هیچ عنوان با درد و جراحتهای عمیق پوستی همراه نیست.
از آن جایی که این روش نسبت به سایر روشهای درمانی پوست جدیدتر و نوظهورتر است، احتمالاٌ بسیاری از شما با مکانیسم عمل و ضرورت انجام آن آشنایی ندارید. در ادامه تلاش داریم از روش انجام میکرونیدلینگ گرفته تا عوارض جانبی و هزینه انجام این فرآیند را با شما در میان بگذاریم. تا انتها با لادوکر همراه بمانید.
میکرونیدلینگ چیست؟
این روش درمانی که در حقیقت یک روش کلینیکی و حرفهای به شمار میآید، با استفاده از ابزارهایی از جمله درماپن، درمارولر، دستگاه درمااستاپ، دستگاه LED و امواج رادیویی قابل انجام است. البته این روزها درماپن که یک قلم سوزندار است ابزار رایجتر و پرطرفدارتری به حساب میآید.
در میکرونیدلینگ با درماپن، فرد متخصص ابتدا پوست ناحیه مورد نظر را به خوبی تمیز و استریل کرده و سپس از پمادهای بی حسی استفاده میکند. بنابراین به هنگام ورود سوزنهای درماپن به پوست، فرد کوچکترین دردی را احساس نخواهد کرد. پوست ما در برابر هر زخم و آسیبی که متوجهش باشد واکنش التهابی نشان داده و برای ترمیم خود اقدام میکند. بنابراین زمانی که سوزنهای درماپن باعث ایجاد خراش و آسیبهای جزئی میشود، پوست واکنش نشان داده و جریان خون در این ناحیه بالا میرود.
با بالا رفتن جریان خون، مواد مغذی و مورد نیاز برای ترمیم پوست به این ناحیه فراخوانده میشوند و پوست دو پروتئین اصلی و دلخواه ما یعنی کلاژن و الاستین بیشتری را تولید میکند. بنابراین میتوان گفت میکرونیدلینگ روشی است که با ایجاد خراشهایی کوچک، پوست را وادار به ترمیم خود میکند.
توجه…
استفاده از درماپن و درمارولر به تنهایی تأثیر قابل توجهی نخواهد داشت و به همین دلیل نیز در کلینیکهای تخصصی پوست و مو، پس از انجام میکرونیدلینگ پوست را با سرم و کوکتلهای پوستی حاوی انواع ویتامین، کلاژن و اسید هیالورونیک ماساژ میدهند تا فرآیند کلاژن سازی با سرعت بالاتری رخ دهد.
کاربردها و مزایای میکرونیدلینگ
از آن جایی که میکرونیدلینگ از عمق لایه اپیدرم پایینتر نفوذ کرده و امکان ترمیم لایههای درونی پوست را فراهم میآورد، بسیاری از پزشکان متخصص پوست انجام این فرآیند را پیشنهاد میدهند. در ادامه برخی از مهمترین مزایای روش میکرونیدلینگ را به اختصار توضیح خواهیم داد.
برطرف کردن خطوط و چروک پوست: دلیل اصلی ایجاد خطوط و چین چروک بر روی صورت ما، کاهش میزان کلاژن است که این روند منفی با افزایش سن سرعت مییابد. کلاژن تولید شده ناشی از انجام میکرونیدلینگ، قوام پوست را بالا برده و چروکها را برطرف میسازد.
سفت شدن پوست: افتادگی و شل شدن پوست اتفاقی رایج در میان افرادی است که دوره میانسالی خود را میگذرانند. میکرونیدلینگ با افزایش تولید کلاژن از افتادگی پوست جلوگیری کرده و استحکام و سفتی آن را بالا میبرد.
کاهش اسکار و جای جوش: یکی از جدیدترین روشهای درمان جای جوش، تیرگیها و رفع اسکار، میکرونیدلینگ بوده که با احیای بافت پوست و ترمیم بخشهای آسیب دیده در رفع جای جوش و اسکار مفید واقع میشود.
از بین بردن لکهای تیره: خراش های ایجاد شده توسط درماپن در لایه درم، به سلولهای این ناحیه آسیب زده و بنابراین پوست را ناچار به تولید یک لایه پوستی جدید، روشن و سالم خواهد کرد.
کاهش خطوط کشیدگی، ترک پوستی و سلولیت: این روش نه تنها برای پوست صورت بلکه برای پوست تمام نواحی بدن قابل استفاده است. بنابراین افرادی که بر روی ران یا شکم خود با خطوط کشیدگی پس از بارداری، سلولیت و لاغری روبهرو هستند نیز مفید خواهد بود.
بهبود جای زخم: دسته دیگری از افراد که این روش برایشان تأثیرگذار خواهد بود، کسانی هستند که در ناحیه یا نواحی از پوست آنها جای زخم دیده میشود. سوزنهای درماپن، با تخریب سلولهای ناحیه آسیب دیده، تولید کلاژن، الاستین و مواد مورد نیاز برای ترمیم پوست را تسریع میبخشند.
کاهش منافذ باز پوست و درمان پوست پرتقالی: شاید دقت کرده باشید که برخی افراد منافذ باز زیادی در پوست خود داشته و اصطلاحاٌ پوست پرتقالی دارند. یکی از مزایای انجام میکرونیدلینگ بسته شدن منافذ باز پوست و در نتیجه کاهش ورود آلودگی و عوامل ایجاد کننده آکنه میباشد.
کاهش ریزش مو: عدهای از متخصصان پوست و مو معتقدند انجام میکرونیدلینگ برای پوست سر و درمان ریزش مو مفید میباشد. تأثیرات این روش در صورتی که با استفاده از محلولهای ضد ریزش مو همراه باشد، به مراتب بیشتر خواهد بود.
تفاوت میکرونیدلینگ با درماپن و درمارولر
همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، این روزها اغلب کلینیکها استفاده از درماپن را ترجیح میدهند. اگر میپرسید فرق میکرونیدلینگ با درماپن و درمارولر چیست در ادامه پاسخ خود را خواهید یافت.
درمارولر یک ابزار ساده و غلتک مانند است که که سرتاسر غلتک آن با سوزنهایی از جنس تیتانیوم پوشانده شده است. استفاده از این ابزار کاملاً دستی بوده و فرآیند عمل آن نسبت به درماپن با پیچیدگی خاصی همراه نیست. درمارولرها با سایزهای متفاوت در بازار موجود اند و گرچه دسترسی به آنها برای همه ممکن است، اما حتماً پیش از استفاده از آن باید از مهارت کافی برخوردار باشید. سایز سوزنهای درمارولر متناسب با میزان نفوذ آن متفاوت بوده و از 0.15 میلیمتر آغاز شده تا 2.5 میلیمتر نیز میرسد.
درماپن یک دستگاه قلم مانند است که تعدادی سوزن بر روی سر آن نصب شده و عمق نفوذ این سوزنها و سرعت فرورفتن آنها به صورت حرفهای قابل تنظیم میباشد. طراحی درماپن به گونه ای است که سوراخهای منظمتری را بر روی پوست ایجاد میکند، سرعت ضربههایی که وارد میآورد بسیار بیشتر از درمارولر است و حتی تعداد خراشهای ایجاد شده نیز بیشتر است. به همین دلیل نیز میکرونیدلینگ با درماپن تأثیر قابل توجه تری نسبت به درمارولر دارد.
مراقبتهای پس از میکرونیدلینگ
برای آن که پس از انجام میکرونیدلینگ عوارض احتمالی به حداقل برسند و شاهد نتیجه دلخواهتان باشید، باید موارد زیر را جدی بگیرید و یک به یک آنها را اجرا کنید.
- تا دو روز کامل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و هوای سرد پرهیز کنید و از خانه خارج نشوید.
- در طی این دو روز از لوازم آرایشی استفاده نکنید و تنها کرمهای درمانی تجویز شده توسط پزشک متخصص خود را استفاده نمایید.
- تا 48 ساعت از شستشوی پوست خود با آب گرم و شویندههای مختلف خودداری کنید.
- اگر بعد از سپری شدن این دو روز از خانه خارج میشوید حتماً از ضدآفتاب با SPF مناسب استفاده کنید.
- استفاده از داروهای ضدالتهابی مثل مسکنها روند درمان را کند خواهند کرد. پس تا چند روز ابتدایی از مصرف داروهای این چنینی پرهیز کنید.
- تا جای ممکن از تماس دستانتان با پوست خود خودداری کنید.
- از انجام فعالیتهایی که موجب عرق کردن پوستتان میشوند پرهیز کنید.
عوارض جانبی و خطرات احتمالی میکرونیدلینگ
میکرونیدلینگ یکی از کمخطرترین روشهای درمانی پوست بوده و برای اغلب افراد با هیچ گونه حساسیت یا عوارض جانبی همراه نیست. توجه داشته باشید که التهاب و سرخی پوست پس از انجام میکرونیدلینگ کاملاً طبیعی بوده و به هیچ عنوان نگران کننده نیست. این روش به جز عوارض زیر (در برخی موارد) با هیچ عارضه جدی دیگری همراه نیست.
- کبودی
- خشکی پوست
- احساس سوزش
- خارش
- حساسیت پوستی
- پوست ریزی
- خونریزی نقطهای
چه کسانی میکرونیدلینگ انجام ندهند؟
به طور کلی گفته میشود افرادی که با عفونتهای پوستی فعال، تبخال، زخمهای باز و مشکلات پوستی مثل آکنه فعال مواجهاند نباید تا بهبود کامل میکرونیدلینگ انجام دهند. البته کسانی که در طی سال گذشته پرتودرمانی انجام دادهاند، خانمهای باردار، افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند و کسانی که داروهای انعقاد خون مصرف میکنند نیز نباید از این روش درمانی استفاده کنند.
هزینه انجام میکرونیدلینگ
با توجه به میزان آسیب دیدگی و وسعت این ناحیه، تعداد جلسات میکرونیدلینگ و در نتیجه هزینه آن متفاوت خواهد بود. اما آن چه اهمیت دارد آن است که پس از انجام اولین جلسه ناامید نشوید و مراحل درمان خود را کامل کنید تا شاهد نتیجه دلخواهتان باشد.
میکرونیدلینگ نسبت به سایر روشهای درمانی مشکلات پوستی اعم از جای جوش، اسکار و چین و چروک و با در نظر گرفتن تأثیرگذاری قابل توجه آن، روشی مقرون به صرفه و اقتصادی به شمار میآید.
میکرونیدلینگ، پیلینگ یا لیزر فرکشنال؟
همانطور که میدانید عمق نفوذ لیزر از اپیدرم فراتر نمیرود؛ چرا که نفوذ آن به لایه درونی تر درم موجب لک پوستی و هایپرپیگمنتیشن میشود. این در حالی است که میکرونیدلینگ با چنین محدودتی مواجه نیست و لایههای داخلی پوست را نیز هدف خود قرار میدهد.
به علاوه میکرونیدلینگ به عنوان یک روش نوین و جدید برخلاف پیلینگ و لیزر یک روش غیر تهاجمی بوده و دوره نقاهت آن نیز به مراتب کمتر از زمانی است که جلسات لیزر را گذرانده باشید. البته در نهایت این پزشک شما است که متناسب با وضعیت پوستتان مناسبترین روش درمان را برای شما انتخاب میکند.
در این مطلب تلاش داشتیم تا هرآنچه باید از میکرونیدلینگ بدانید را با شما در میان بگذاریم. در صورت تمایل میتوانید مقاله مرتبط با درمان جای جوش و اسکار را نیز در همین وبسایت مطالعه نمایید. از اینکه تا انتها با لادوکر همراهی کردید بسیار متشکریم.
دیدگاهتان را بنویسید