نکات مهم در هنگام خرید شامپو ضد شوره
شوره سر موضوع تازهای نیست و راهکارهای کنترل و درمان آن نیز مدت هاست که به داغترین عناوین مقالات آرایشی و بهداشتی بدل شده اند. شامپو ضد شوره یکی از اصلی ترین راه های مقابله با شوره سر و خارش آن است که البته گاهی نتیجه دلخواهی برای مصرف کنندگان خود به همراه ندارند.
چرا که بسیاری از ما به هنگام خرید لوازم بهداشتی و به ویژه محصولات مراقبت از مو خود توجه کافی نداریم و همین موضوع نیز موجب می شود تا حتی گاهی نتیجه عکس بگیریم. بنابراین فرآیند انتخاب یک شامپو ضد شوره مناسب را نباید دست کم گرفت. بدون شک با صرف کمی دقت و حساسیت در انتخاب، خیلی زود از شر شوره سر که تأثیر قابل توجهی در اعتماد به نفسمان دارد خلاص خواهیم شد.
در ادامه هر آنچه باید درباره شامپوی ضد شوره و مواد تشکیل دهنده آن بدانید را با شما در میان خواهیم گذاشت. از اینکه با لادوکر همراهی می کنید بسیار متشکریم.
شوره چیست و به چه دلیل ایجاد می شود؟
صحبت از شوره سر که باشد، اغلب افراد تنها پوسته های سفیدی را می شناسند که در مجاورت ریشه مو و روی لباسشان نمایان می شوند. اما باید توجه داشت که شوره با علائم دیگری نیز همراه است که در صورت مشاهده آن ها نیز باید به فکر درمان و کنترلشان باشیم.
به طور کلی زمانی که توده های سلول های پوستی کنار هم قرار می دهند، پوسته های سفیدی را تشکیل می دهند که به عنوان شوره سر شناخته می شوند. شوره سر معمولاً با خارش فراوان و التهاب پوست سر همراه است و جالب است بدانید 50 درصد از افراد با این پدیده دست و پنجه نرم می کنند.
شوره سر به دلایل مختلفی ایجاد می شود که از جمله آن ها می توان به خشکی پوست، درماتیت سبورئیک، حساسیت به برخی محصولات مراقبت از مو و رشد نوع خاصی از قارچ پوستی اشاره نمود.
نکته…
شوره سر از نظر آب و هوایی معمولاً در زمستان، تابستان و زمانی که در مناطقی با آب و هوای خشک قرار داشته باشید تشدید شده و افزایش می یابد. این نکته نیز حائز اهمیت است که شوره سر در آقایان بیشتر از خانم ها بروز پیدا می کند و گرچه گفته می شود در افراد با پوست چرب نمود بیشتری دارد، اما کسانی که پوست خشکی دارند نیز باید استفاده از شامپوی ضد شوره و درمان های این چنینی را در برنامه خود قرار دهند.
در چه مواردی از شامپو ضد شوره استفاده میشود؟
بدون تعارف اولین راه حلی که همه ما برای خلاص شدن از شوره سر به ذهنمان می رسد، استفاده از شامپو ضد شوره است. گرچه اولین نشانه شوره سر، پوسته های ریز و سفیدی است بر روی سطح سرمان مشاهده می کنیم، اما خارش شدید، التهاب و قرمزی پوست سر نیز از دیگر نشانه هایی اند که به غیر خشکی پوست در این مورد بروز پیدا می کنند.
اگر به دنبال کنترل و درمان شوره سر و خارش آن نباشیم، باید ریسک رویارویی با ریزش مو را نیز بپذیریم. پس پیش از آن که مشکل تا این مرحله پیشروی کند، باید نشانه ها را تشخیص داده و مطابق با فاکتور هایی معین، شامپوی ضد شوره خود را انتخاب کنیم.
چرا باید از شامپو ضد شوره استفاده نمود؟
شاید بپرسید وقتی درمان های خانگی و گیاهی نیز می توانند مفید واقع شوند، اصلاً چرا باید از شامپو ضد شوره استفاد کرد؟ یا چه چیزی شامپو ضد شوره را از سایر شامپو های موجود در بازار متمایز می سازد و این محصول چگونه در رفع شوره سر مؤثر است؟ در ادامه به توضیح این مطلب خواهیم پرداخت.
یکی از دلایلی که باعث ایجاد شوره سر می شود، استفاده از محصولات مراقبت از مویی است که به موی شما سازگار نیستند و این در حالی است که بی خبری شما از این موضوع، بر افزایش شوره دامن می زند. ترکیبات و مواد موجود در شامپوهای عادی، شامپوهای بدون سولفات و فرمولاسیون برخی رنگ های مو، ژل مو و… بر میزان خشکی و التهاب پوست کف سر تأثیرگذارند.
بهترین راه برای مبارزه با شوره سر استفاده از شامپویی است که با در نظر گرفتن خارش و التهابی که پوست سر شما با آن مواجه است، شستشوی مو را ممکن سازد. با این وجود گاهی اوقات می شنویم که افراد با وجود استفاده از شامپو ضد شوره، میزان ریزش پوسته های سر و خارششان بیشتر شده است.
علت این موضوع را می توان در عدم توجه آنان به ترکیبات این شامپو ها و همچنین تهیه شامپوی ضد شوره ای جستجو کرد که برای خانم ها و آقایان شخصی سازی نشده است. در ادامه نکاتی که باید پیش از خرید شامپو ضد شوره به آن ها توجه کنید را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
موادی که نباید در شامپو ضد شوره وجود داشته باشند
به طور کلی لیستی از مواد شیمیایی وجود دارد که حضورشان در انواع شامپوها با ضرر و عوارض بلند مدت همراه است. اما گاهی همین مواد شیمیایی برای افرادی که با شوره سر مواجه اند تأثیرات مخرب تری دارند و به همین جهت آشنایی با این ترکیبات و پرهیز از خرید شامپوهایی که حاوی این ترکیبات اند ضروری است.
از جمله مواد شیمیایی که باید از شامپوهای حاوی آن ها پرهیز کنیم می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- پارابنها: پارابن ها به شکل های متفاوتی در انواع محصولات آرایشی و بهداشتی حضور دارند. قطعاً همه شما نیز می دانید که وجود آن ها نه تنها در شامپو ضد شوره بلکه هر محصول بهداشتی دیگری که به صورت مستقیم با پوستمان درتماس باشد، احتمال ابتلا به سرطان را افزایش خواهد داد.
- سولفاتها: ترکیبات سولفات دار و به ویژه لوریل سولفات ها فاکتورهایی هستند که موجب کف کردن شامپو می شوند و در عوض پوست سر و ساقه مو را به شدت خشک کرده و حتی امکان بروز شوره و خارش را افزایش می دهند!
شامپوهای سولفات دار نه تنها برای موهای شوره دار مضر اند بلکه برای افرادی که موی خشک، فر و مجعد دارند نیز فاکتوری نامطلوب به حساب می آیند. بنابراین اگر با شوره سر مواجه هستید، از شامپوهای ضد شوره بدون سولفات استفاده کنید.
- فرمالدهید: فرمالدهید یکی از ترکیباتی است که به عنوان نگهدارنده در انواع مختلفی از محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود. این ماده التهاب پوست سر را افزایش داده و به این ترتیب وضعیت شوره سر را از آن چه که هست بدتر می کند!
از جمله دیگر موادی که نباید در شامپو ضد شوره شاهد حضورشان باشیم می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- تری کلوسان
- اسانس مصنوعی
- فتالئاتها
- رتینیل پالمیتات
ترکیباتی که در یک شامپو ضد شوره ایدهآل حضور دارند
برخی از ترکیبات شیمیایی به طور ویژه در شامپوهای ضد شوره مورد استفاده قرار می گیرند. یک شامپو ضد شوره ایدهآل حاوی ترکیبات زیر خواهد بود:
- سیکلوپیروکس
- قطران زغالسنگ
- کتوکونازول
- سالیسیلیک اسید
- ترکیب سالیسیلیک اسید و گوگرد
- سلنیوم دیسولفید
- پیریتیون روی
نکته…
پیشنهاد می شود افرادی که مو وز و مجعد دارند از شامپوهای حاوی پیریتیون روی و افرادی که موی چربی دارند از شامپو های حاوی سلنیوم دیسولفید استفاده کنند. توجه داشته باشید کسانی که مو خود را رنگ کرده اند نیز باید از استفاده از شامپوهای ضد شوره حاوی قطران زغالسنگ خودداری کنند.
تطابق شامپو با نوع مو
همانطور که گفته شد، خشکی پوست سر یکی از عواملی است که می تواند میزان شوره سر و التهاب پوست را افزایش دهد. این روزها انواع مختلفی از شامپوهای ضد شوره در بازار وجود دارند که برای موهای چرب، خشک، رنگ شده و… طراحی شده اند.
تصور کنید که موهای خشکی دارید و با این وجود شامپوی ضد شوره ای را تهیه می کنید که برای موهای چرب طراحی شده است. این شامپو میزان چربی طبیعی پوست سر شما را نیز کاهش داده، خشکی پوست را دو چندان می کند و به این ترتیب شوره سر را افزایش می دهد. بنابراین همیشه پیش از خرید شامپو، نوع موی خود را با مشخصات شامپو تطبیق دهید تا نتیجه عکس نگیرید.
توجه به شامپو ضد شوره برای خانمها و آقایان
بر روی برخی از شامپوهای ضد شوره عبارت ویژه آقایان و خانم ها دیده نمی شود و هیچ گونه تفکیکی برایشان وجود ندارد. پوست سر آقایان با خانم ها تفاوت هایی دارد و همین تفاوت ها نیز موجب شده تا بیشتر از خانم ها در معرض شوره سر باشند. بنابراین همیشه شامپو ضد شوره ای را انتخاب کنید که این تفاوت را برای خانم ها و آقایان در فرمولاسیون خود قائل شده باشد.
چه طور از شامپو ضد شوره استفاده کنیم؟
- شامپو را به آرامی و فقط به پوست سر خود بمالید. تماس شامپو ضد شوره به ساقه های مو باعث خشکی مو می شود.
- اجازه دهید شامپو پیش از شستشو به مدت 5 دقیقه روی پوست سرتان باقی بماند.
- اگر مو خیلی خشکی دارید می توانید 30 دقیقه پیش از شستن موهایتان با شامپو، روغن نارگیل را به موهای خود بمالید.
- برای شستشوی ساقه موهایتان می توانید از یک شامپوی معمولی استفاده کنید.
- پس از استفاده از شامپو، از نرم کننده یا ماسک مو استفاده نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید