هر آنچه باید درباره اسکراب صورت بدانید
اسکراب صورت؛ عدهای آن را عضو ثابت روتین پوستی خود میدانند، برخی ترجیح میدهند از آن استفاده نکنند و عدهای نیز اصلاً با کاربرد و کارایی آن برای پوست آشنایی ندارند. محصولات مختلفی در بازار فرآوردههای آرایشی و بهداشتی وجود دارند که به پاکسازی و لایهبرداری پوست کمک میکنند و اسکراب صورت نیز یکی از همین محصولات است.
البته همانطور که ماسک صورت را میتوان در خانه تهیه کرد، اسکراب را نیز میتوانیم با استفاده از ترکیبات طبیعی تهیه کنیم. اما آیا شما تا به حال از این لایهبردار پوست استفاده کردهاید؟ اصلاً از مزایای و معایب آن اطلاع دارید؟ در ادامه هر آنچه باید درباره اسکراب صورت بدانید را با شما در میان خواهیم گذاشت.
اسکراب صورت چیست؟
اسکراب یک فرآورده بهداشتی کرم مانند است که حاوی ذرات ریز نامحلولی بوده که ماساژ دادن آن بر روی صورت باعث لایهبرداری پوست، خارج شدن آلودگی ها و سلول های مرده پوست میشود. اسکراب ها بر دو نوع فیزیکی و شیمیایی اند که البته در دنیای محصولات آرایشی و بهداشتی وقتی از اسکراب صحبت میکنیم اغلب به نوع فیزیکی آن اشاره داریم.
Scrub بر اساس اندازه دانه هایی که در خود دارد، به سه دسته عمیق، ملایم و ضعیف تقسیم بندی بندی میشود. سایش این دانه ها بر روی صورت یک روش تهاجمی برای لایهبرداری پوست بوده که کمک می کند پوسته های زائد روی صورت، سلول های مرده و آلودگی های ناشی از آرایش و هوای آلوده کاملاً پاک گردند.
اگر تا به حال از اسکراب صورت استفاده کرده باشید، حتماً با حس نرمی و لطافت صورت پس از پاکسازی پوست با Scrub آشنا هستید. جالب است بدانید این فرآورده در از بین بردن جوش های سر سیاه اطراف بینی و در محدوده چانه و همچنین کاهش دانههای چربی زیر پوستی بسیار مؤثر است.
مزایای استفاده از اسکراب
- پاکسازی پوست: در وهله اول اسکراب وظیفه پاکسازی پوست را بر عهده دارد، دانه های ریز موجود در این فرآورده آرایشی و بهداشتی بر روی پوست کشیده میشوند و یک پاکسازی عمیق را ممکن می سازند. تجمع عواملی چون آلودگی، میکروارگانیسمها و همچنین چربی و سبوم اضافی پوست موجب بروز جوش صورت میشود. به این ترتیب پاکسازی مرتب پوست با اسکراب از ظهور جوش بر روی صورتمان جلوگیری می کند.
- افزایش شادابی و طراوت پوست: بدون شک پوستی که مورد پاکسازی قرار گرفته، رنگ باز تری پیدا می کنند و تازه راه تنفس بهتر را می یابد. بسته شدن منافذ پوست با آلودگی و چربی مانع از تنفس و تغذیه درست پوست می شود. یک بار استفاده از Scrub قطعاً این موضوع را به صورت عینی به شما ثابت خواهد کرد.
- متعادل کردن چربی پوست: اسکراب ها در انواع مختلفی به بازار می شوند و اگر به هنگام خرید کمی به اطلاعات نوشته شده در خصوص آن ها توجه کنید خواهید دید که برای انواع پوست چرب، نرمال و خشک، اسکراب های متفاوتی وجود دارد. بنابراین اگر اسکراب مناسب پوست خود را تهیه کنید، چربی پوست شما نیز متعادل خواهد شد. بنابراین این تصور که اسکراب صورت موجب خشک تر شدن پوست خشک می شود باطل و نادرست است.
- از بین بردن جوش های سر سیاه: Scrub توانایی دسترسی به لایه های عمیق پوست را ندارد و سطح لایه برداری آن به لایه های سطحی پوست محدود می شود. با این وجود اگر در بخش هایی از صورت خود که پوست نازک تری دارند، جوش سر سیاه مشاهده می کنید، اسکراب صورت به از بین بردن آن ها به شما کمک خواهد کرد.
- جلوگیری از رویش موهای زیر پوستی: یکی از دلایل رویش مو به صورت زیر پوستی، مسدود شدن فولیکول های مو با آلودگی های پوستی، سبوم و چربی است. زمانی که پوست خود را با اسکراب پاکسازی می کنید، احتمال رویش مو زیر پوستی پس از اصلاح و اپیلاسیون را به حداقل می رسانید.
- از بین بردن پوسته های ایجاد شده روی صورت: برخی از افراد که از کرم های لایه بردار استفاده می کنند یا معمولاً با پوسته هایی بر روی پوست خود مواجه اند، از پوست ریزی های مداوم شکایت دارند. اسکراب تا حد زیادی این پوسته های ریز را از بین برده و پوست را یکدست و صاف و شفاف می کند.
- افزایش قدرت جذب پوست: استفاده از اسکراب موجب افزایش جریان خون در محدوده صورتمان می شود. افزایش جریان خون به معنی افزایش قدرت جذب مواد مغذی از طریق پوست است. بنابراین اگر پس از استفاده از اسکراب صورت از روغن های ترمیمی و محصولات مراقبت از پوست استفاده کنید، نتیجه بسیار بهتری را دریافت خواهید کرد.
چگونه از اسکراب استفاده کنیم؟
- پوست خود را بشویید یا مرطوب کنید.
- پیش از هر چیز، مقداری از اسکراب را بر روی پوست دست خود امتحان کنید تا از حساسیت نداشتن به آن اطمینان حاصل کنید.
- سپس مقدار مناسبی از اسکراب را بر روی صورت خود پخش کرده و با دو دست خود ماساژ دهید.
- هر قسمت از صورت خود را با حرکات دورانی و به مدت 10 ثانیه ماساژ دهید.
- از نزدیک شدن به ناحیه چشم و پلک خودداری کنید تا مواد اسکراب به چشم شما ورود پیدا نکند.
- تلاش کنید تا دانه های ریز موجود در اسکراب به تمام قسمت های شما برسد تا فرآیند پاکسازی و لایه برداری به خوبی انجام شود.
- در صورت تمایل می توانید گردن و قسمت بالایی سینه را نیز با اسکراب ماساژ دهید.
- به طور کلی 1 تا نهایتاً 2 دقیقه به اسکراب کردن صورت خود بپردازید و بعد دست نگهدارید.
- صورت خود را با آب ولرم بشویید تا دیگر هیچ اثری از بخش کرمی و دانه های اسکراب بر روی صورتتان باقی نماند.
- صورت خود را خشک کنید و حالا از محصولات مراقبت از پوست مثل کرم مرطوب کننده، کرم آبرسان، کرم ویتامین سی، کرم کلاژن ساز و… استفاده کنید.
در چه مواردی نباید از اسکراب صورت استفاده کرد؟
نکته ای که باید به آن توجه داشته باشید آن است که قرار نیست همه افراد از اسکراب های عمیق و دانه درشت قهوه و… استفاده کنند. بسیاری از افرادی که با آکنه مواجه هستند تصور می کنند استفاده از اسکراب صورت تأثیری شگرفی در از بین بردن جوش هایشان دارد.
این در حالی است که پوستی که جوش های ملتهبی دارد و به رنگ قرمز دیده می شود، به هیچ عنوان پذیرای استفاده از اسکراب طبیعی یا غیر طبیعی نمی باشد. Scrub به دلیل داشتن دانه های درونش به ساختار پوست حمله کرده و آن را تحریک می کند. این موضوع برای افراد مواجه با آکنه باعث ایجاد التهاب بیشتر، پراکنده شدن باکتری ها در بافت پوست و در نتیجه افزایش جوش صورت می شود.
به غیر از این مورد، اگر بر روی صورت خود آثاری از زخم باز و بریدگی، هر نوع عفونت یا آفتاب سوختگی دارید، فعلاً در استفاده از اسکراب عجله نکنید و دست نگهدارید.
چه زمانی از اسکراب استفاده کنیم؟
پاکسازی پوست منحصر به زمان خاصی نیست و در هر زمانی از روز می توانید این فرآیند را انجام دهید. اما پیشنهاد می شود پیش از خواب از اسکراب استفاده کنید تا پس از آن نیازی به بیرون رفتن از خانه، آرایش کردن نداشته باشید و بتوانید از فرآورده های ترمیمی و تغذیه کننده پوست استفاده نمایید.
استفاده روزانه و افراطی از اسکراب موجب ایجاد حساسیت، دهیدراته شدن پوست و خشکی بیش از اندازه آن می شود. بنابراین حداکثر دو الی سه بار استفاده از اسکراب صورت در طول هفته نتیجه بهتری را حاصل خواهد کرد.
چطور اسکراب مناسب پوستمان را تشخیص دهیم؟
همانطور که پیش از این نیز اشاره شد، این روزها اسکراب صورت به یک نوع خاص محدود نمی شود و شما می توانید برای هر نوع پوست با هر میزان از چربی یک نوع اسکراب ویژه را بیابید. معمولاً اسکراب صورت برای این نوع از پوست ها یافت می شود: پوست چرب، پوست خشک، پوست حساس، پوست نرمال، پوست مستعد جوش.
بنابراین برای گرفتن بهترین نتیجه ممکن از پاکسازی و لایه برداری پوست با استفاده از اسکراب صورت بهتر است تا پیش از خرید مشخصات کامل محصول مورد نظر خود را مطالعه کنیم تا مناسب ترین Scrub را برگزینیم.
عوارض و مضرات استفاده از اسکراب
در انتها قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم که آیا استفاده از اسکراب صورت با عوارض و مضراتی همراه است یا خیر؟ پاسخ این سوال ساده است؛ اسکراب به خودی خود با عوارض و ضرری برای پوست همراه نیست. اما توجه داشته باشید که این در صورتی است که به نکات ایمنی و مهم زیر توجه داشته باشید:
- هنگام استفاده از اسکراب، پوست را با فشار و شدت ماساژ ندهید.
- قرمز شدن شدید پوست به معنی کارایی بالای اسکراب نیست. پس با فشار مناسب و ملایمت این فرآیند را انجام دهی.
- از اسکراب در نواحی نزدیک به چشم استفاده نکنید و به هنگام شستشوی صورت در مرحله انتهایی نیز چشمان خود را ببندید.
- بیشتر از 1 یا نهایتاً 2 دقیقه اسکراب را بر روی صورت خود ماساژ ندهید، این کار موجب اثرگذاری بهتر نشده و موجب خشکی پوست، ایجاد زخم بر روی پوست و قرمزی آن می شود.
- پس از استفاده از اسکراب صورت، از قرار گرفتن در معرض نور مستقیم خورشید بدون کرم ضد آفتاب پرهیز کنید.
- تا چند ساعت از انجام آرایش های سنگین خودداری کنید.
- تا چند ساعت پس از پاکسازی پوست با اسکراب، ترجیحاً ورزش نکنید.
دیدگاهتان را بنویسید