کراتینه مو به همراه مزایا و عوارض
یکی از روشهای محبوب و رایج این روزها برای صاف کردن و از بین بردن وز مو، کراتینه مو است. عده ای این روش را به عنوان یک شیوه درمانی برای موهای آسیب دیده خود میشناسند و عده ای نیز نمیتوانند مضرات این روش را نادیده گیرند. این روزها نه تنها خانمها بلکه آقایان نیز به کراتینه کردن مو خود روی آوردهاند و حتی در مواردی، مزایای کراتینه مو را به داشتن موی فر ترجیح میدهند.
شما به معجزه کراتینه مو اعتقاد دارید؟ موادی که در این روش در معرض مستقیم مو شما قرار میگیرند را می شناسید؟ اگر تصمیم دارید تا این روش را امتحان کرده و موهای خود نرم و ابریشمی کنید، مطالعه این مطلب نکات کاربردی را در اختیارتان قرار خواهد داد. از اینکه لادوکر را برای همراهی انتخاب کردهاید بسیار متشکریم.
کراتین چیست؟
کراتین یک پروتئین ساختاری است که در مو، پوست و ناخنهای ما حضور داشته و به طور قابل توجهی در محصولات مراقبت از مو مورد استفاده قرار میگیرد. اگر همین حالا، ترکیبات نوشته شده بر روی بدنه سرم مو، شامپو، نرم کننده و ماسک مو خود را بررسی کنید، بدون شک حداقل در یک یا دو مورد از این اقلام نام کراتین را خواهید یافت.
کراتین هیدرولیز شده موجود در این محصولات، وز مو را گرفته و آن را نرم و براق میکند. به طور کلی اگر دقت کرده باشید، کراتین هیدرولیز شده در تمام محصولات مراقبت از مو که به عنوان ترمیم کننده عرضه میشوند حضور دارد.
در روش کراتینه کردن مو نیز از این پروتئین و خاصیت آن در ایجاد قوام و استحکام مو استفاده میشود. برای آشنایی کامل با این روش تا انتها با ما همراه بمانید.
کراتینه کردن مو چگونه است و چه اثری دارد؟
کراتینه مو روشی است که به چندین طریق قابل انجام بوده و این آرایشگر متخصص است که متناسب با جنس مو، نوع و حالت اصلی مو شما مناسب ترین روش را برایتان انتخاب میکند. موهای ما بر اثر استفاده مداوم از سشوار، اتوی مو، دکلره، رنگ و حتی مراقبت نامناسب از آن دچار آسیب و شکستگی میشود.
کراتینه مو موجب تقویت و ترمیم آسیبهای وارد شده بر مو شده و به عبارت ساده تر آن را احیاء کرده و هر بلایی که در دراز مدت بر سر موهایمان آورده ایم را جبران میکند. در طی یک جلسه کراتینه مو، آرایشگر متخصص پس از شستشوی مو، یک محصول بر پایه کراتین را به انتها تا تا ریشه موهایتان می زند و سپس با استفاده از یک اتو مو، حرارتی را ایجاد می کند تا کراتین به خوبی جذب مو شود.
قسمت های باز و آسیب دیده مو کراتین را جذب کرده، احیا میشوند و به این ترتیب مو شما نرم، صاف و قابل کنترل تر خواهد بود. این فرآیند معمولاً حدود سه ساعت زمان می برد. البته زمان جلسه درمان و کراتینه شدن مو به فاکتورهایی چون ضخامت، بلندا، جنس مو و مواردی از این دست نیز بستگی دارد.
توجه…
این روزها به غیر از افرادی با موی آسیب دیده و پر از وز، کسانی که موی فر و مجعد دارند نیز به سمت کراتینه کردن مو خود روی آوردهاند. اینکه کراتینه کردن مویی که فر و حالتدار است تا چه حد اقدامی صحیح و منطقی است، به تصمیم شما باز می گردد. اما پیشنهاد میشود تا حد امکان از موی فر و حالت دار خود مراقبت کرده و صرفاً برای صاف شدن مویتان به کراتینه کردن روی نیاورید.
تأثیر کراتینه کردن مو تا چه مدت باقی می ماند؟
صادقانه باید گفت مدت زمانی که موهای شما کراتینه باقی میمانند به فاکتورهای متعددی وابسته است که یکی از اصلی ترین آنها شیوه نگهداری از مو است. میانگین زمانی که آرایشگرهای متخصص برای ماندگاری کراتینه مو گزارش کرده اند، در حدود 6 ماه می باشد. به این معنی که کراتین مو از آغاز ماه سوم تا ششم، کم کم شسته شده و به مرحله ای می رسد که مو به کراتینه مجدد نیاز خواهد داشت.
شما میتوانید در صورت تمایل و نیاز موهایتان به ترمیم و بازسازی مجدد، پس از گذشت 3 الی 4 ماه پس از اولین جلسه، دوباره برای کراتینه کردن موهای خود اقدام کنید. البته توجه داشته باشید که با رعایت نکاتی ساده اما مهم میتوانید زمان باقی ماندن کراتین و اثراتش در مو را افزایش دهید. در انتها به برخی از این موارد اشاره خواهیم کرد.
تفاوت کراتینه مو و ریلکسر
سوال رایجی که در بین دنبال کنندگان بحث کراتینه کردن مو وجود دارد آن است که آیا کراتینه کردن مو با صاف کردن آن توسط ریلکسر متفاوت است و آیا هیچ یک از این دو روش بر دیگری برتری دارد یا خیر.
اجازه دهید یک راست برویم سر اصل مطلب؛ همانطور که پیش از این نیز اشاره شده کراتینه مو حداکثر تا 6 ماه بر روی مو دوام دارد و پس از آن مو دوباره به حالت اولیه خود باز میگردد. بنابراین کراتینه مو یک روش موقتی تلقی شده و گرچه در مقایسه با سایر روشهای صاف کردن مو ماندگاری قابل توجهی دارد، اما تأثیری دائمی به جا نمیگذارد.
در کفه دیگر ترازو، صاف کنندههای ریلکسر قرار دارند که بر خلاف کراتین، ساختار مو را از نظر شیمیایی دگرگون کرده و اثری دائمی و ماندگار را از خود باقی می گذارند. نکته شایان ذکر در خصوص ریلکسر، صاف کننده و ریباندینگ آن است که پس از گذشت مدتی و رشد مو از ریشه، دوباره در بخش ریشه مو شاهد بافت و حالت اولیه موهای خود خواهید بود.
آشنایی با مزایا و معایب کراتینه مو
مزایای کراتینه کردن مو
- نرم و براق شدن مو: با ترمیم و کراتینه شدن موها، نرمی و براق شدنشان پیش از هرچیز دیگر توجه را جلب خواهد کرد. با کراتینه کردن مو نیازی به صرف مدت زمان زیادی برای سشوار کشیدن مو خود نخواهید داشت و بدون استفاده از هیچ گونه سرم و روغن نیز موی براقی خواهید داشت.
- از بین رفتن وز مو: بدون شک همه ما از وز مو فراری هستیم. اما وز مو در برخی از افراد متناسب با جنس و حالت موهایشان بیش دیگران آزار دهنده است. کراتینه مو وز را به کلی از بین برده و موها را یکنواخت و صاف می کند.
- ماندگاری بالا نسبت به روشهای خانگی: همانطور که گفته شد، ماندگاری کراتینه مو تا 6 ماه گزارش شده و این موضوع یعنی در این مدت نیازی به اتو، ماسکهای قوی و سشوار کشیدنهای طولانی و سنگین نخواهیم داشت. بنابراین این دوام 6 ماهه مزیت قابل توجهی به شمار میآید.
- حالت دهی بهتر و شانه شدن آسان مو: کراتینه مو موجب از بین رفتن گرهها، جعد مو و فرهایی میشود که شانه زدن را برایمان دشوار میکنند. بنابراین کنترل و حالت دهی مو در این شرایط به مراتب ساده تر خواهد بود.
- حفاظت در برابر اشعه UV: عملیات انجام شده بر روی مو و کوتیکولهایش در طی کراتینه کردن، موجب محافظت شدن مو در برابر اثرات مخرب اشعه UV، آلودگی و دود می شود.
معایب کراتینه کردن مو
- اثرات فرمالدهید: فرمالدهید گازی بی رنگ و بویی است که خاصیت قوی داشته و در فرآیند کراتینه مو مسئول حفظ حالت استحکام و ساختار جدید ایجاد شده برای مو میباشد. این ماده به طور کلی به عنوان یک ماده مضر و سمی شناخته شده است.
گرچه فرمالدهید به طور مستقیم در این فرآیند مورد استفاده قرار نمیگیرد، اما مواد موجود در محصولات مورد استفاده حین کراتینه مو از جمله متیلن گلیکول، فرمالین، متانال و متاندیول در اثر ترکیب با آب، ماده سرطان زا فرمالدهید را آزاد می کنند.
البته روشهای کراتینه کردن مو متفاوت اند و این روزها شیوههای جدیدتری برای انجام آن نیز وجود دارد. بنابراین پیش از کراتینه کردن مو خود، حتماً از مکانیسم کراتینه کردن سالن آرایشی مورد نظر خود اطمینان حاصل کنید.
- هزینه بالا: یک جلسه درمان مو به روش کراتینه کردن، هزینه نسبتاً بالایی دارد و به همین دلیل نیز عده زیادی از انجام آن منصرف می شوند. این در حالی است که صاف کردن مو به روش استفاده از ریلکسر و کرم های صاف کننده بسیار مقرون به صرفه است.
- موقتی بودن: با در نظر گرفتن دوام 6 ماهه این روش، عدهای انجام آن را منطقی و اقتصادی نمی دانند.
پس از کراتینه کردن مو چه مواردی را رعایت کنیم؟
- تا سه الی چهار روز پس از انجام کراتینه کردن، موهای خود را حتی با آب تنها نیز نشویید.
- در این سه روز موهای شما حساسیت بالایی دارند و به همین دلیل نیز از بستن موهایتان به صورت دم اسبی با کش، کلیپس یا هر گونه گیره دیگر خودداری کنید.
- در طی 6 ماه ماندگاری کراتینهی مو، از شستشوی موهای خود به صورت روزانه اجتناب کنید و حداکثر 2 الی 3 بار آن ها را بشویید.
- پس از سپری شدن سه الی چهار روز بعد از کراتینه کردن، موهای خود را با شامپوهای فاقد سولفات بشویید تا از خشکی مو و از بین رفتن آثار کراتین جلوگیری شود.
- از تماس موهایتان با آب حاوی نمک یا کلر با غلظت بالا به طور جدی پرهیز کنید. کلر زیاد موجود در آب برخی مناطق و به ویژه استخرها و حتی آب دریا، زمان ماندگاری کراتین در موهایتان را به شدت کاهش میدهد.
دیدگاهتان را بنویسید